ARIFMETIK VA GEOMETRIK PROGRESSIYA MAVZULARINI TUSHUNTIRISHDA ZAMONAVIY METODLARDAN FOYDALANISH (METODIK QO’LLANMA) - Qambarov Sayohoddin Sayfiddinovich; Roziqov Parvez (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu  metodik  qo'llanma  «Arifmetik  va  geometrik  progressiya  mavzularini tushuntirishda zamonaviy metodlardan foydalanish» sarlavhasi ostida yozilgan bo'lib, o'rta ta'lim muassasalari matematika o'qituvchilari uchun mo'ljallangan. Qo'llanmada progressiya mavzusini chuqurlashtirishda raqamli vositalar, ko'rgazmali materiallar, dinamik simulyatsiyalar va amaliyotga asoslangan mashg'ulotlar qanday tatbiq etilishi batafsil yoritilgan. Turli pedagogik yondashuvlar qo'llanilganda o'quvchilar mavzuni qanchalik  puxta  o'zlashtirgani  kuzatildi  va  bu  kuzatuvlarning  xulosalari  ham qo'llanmada o'z ifodasini topdi. Natijada o'qituvchi uchun ham, o'quvchi uchun ham dars jarayonini yanada jonli va samarali qilish uchun amaliy tavsiyalar taqdim etildi.