O‘SMIR YOSHIDAGI BOLALARNI RUHIY SOG‘LOMLASHTIRISHNING PSIXOLOGIK-PEDAGOGIK ASOSLARI - Eshaliyev Nurullo Tavakkal oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  o‘smir  yoshidagi  bolalarni  ruhiy sog‘lomlashtirishning  psixologik  va  pedagogik  asoslari  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda o‘smirlik davrining o‘ziga xos psixologik xususiyatlari, ruhiy muammolar sabablari hamda  ularni  bartaraf  etishning  samarali  usullari  yoritilgan.  Natijalar  shuni ko‘rsatadiki, kompleks yondashuv asosida tashkil etilgan psixologik-pedagogik ishlar o‘smirlarning ruhiy barqarorligini ta’minlashda muhim ahamiyatga ega.