INKLYUZIV TA’LIMNING ISTIQBOLLARI HAMDA RIVOJLANISH BOSQICHLARI - Jumaniyazova Barnoxon Aminbayevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Inklyuziv  taʼlim  —  davlat  siyosati  boʻlib,  nogiron  va  sogʻlom bolalar  oʻrtasidagi  toʻsiqlarni  bartaraf  etish,  maxsus  taʼlimga  muhtoj  bolalar oʻsmirlar rivojlanishda uchraydigan nuqsonlar yoki iqtisodiy qiyinchiliklardan qatʼiy nazar  ijtimoiy  hayotga  moslashtirishga  yoʻnaltirilgan  umumtaʼlim  jarayoniga qoʻshishni ifodalovchi taʼlim tizimidir.