HARBIY XIZMATCHILARDA STRESSGA BARDOSHLILIK VA UNING PSIXOLOGIK TA'SIRI - Hakimov Izzat Nusratulloyevich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnоtаtsiуа.   Ushbu  tezis  harbiy  xizmatchilarda  stressga  bardoshlilik  va  uning  psixologik ta'sirini  o‘rganishga  bag‘ishlangan.  Harbiy  xizmat  davomida  xizmatchilar  ko‘plab stressli  vaziyatlarga  duch  keladilar,  bu  esa  ularning  psixologik  holatiga,  ish samaradorligiga va jamoaviy muhitga ta'sir qiladi. Stressga bardoshlilik darajasi harbiy xizmatchilarning vazifalarni bajarish qobiliyatini belgilovchi muhim omil hisoblanadi. Tezisda stressga bardoshlilikni oshirish usullari, uning psixologik salomatlikka ta'siri, shuningdek, stressni boshqarish strategiyalari muhokama qilinadi. Tadqiqot natijalari harbiy xizmatchilarda stressga bardoshlilikni rivojlantirishning ahamiyatini ko‘rsatadi va psixologik yordam dasturlarini ishlab chiqishda asos bo‘lib xizmat qiladi.