XALQARO TA’LIM DASTURLARI ASOSIDA PEDAGOGIK OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA DUAL TA’LIMNI JORIY ETISHNING NAZARIY ASOSLARI VA AMALIY YO’NALISHLARI - Sultonova Gulnoza Raximberdi qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  xalqaro  ta’lim  dasturlari  tajribasi  asosida pedagogik oliy ta’lim muassasalarida dual ta’limni joriy etishning nazariy asoslari va amaliy yo‘nalishlari tahlil qilinadi. Dual ta’lim modeli nazariy bilim bilan amaliyotni uyg‘unlashtirishga  xizmat  qilib,  kelajakdagi  pedagog-kadrlarning  kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirishda muhim o‘rin tutadi. Shuningdek, maqolada xalqaro tajriba misolida dual ta’limning afzalliklari, uni joriy etishda mavjud muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari ko‘rib chiqilgan. Oliy ta’lim tizimida ushbu modelni keng tatbiq  etish  pedagogik  jarayon  samaradorligini  oshirish,  mehnat  bozorida raqobatbardosh  mutaxassislarni  tayyorlash  hamda  ta’lim-tarbiya  jarayonida innovatsion yondashuvlarni kengaytirishga xizmat qiladi.