TALABALARDA TOLERANTLIK TAFAKKURINI SHAKLLANTIRISH YO‘LLARI - Sultonov Ismoiljon Qodirjon o’g’li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  oliy  ta’lim  muassasalarida  tahsil  olayotgan talabalarning tolerantlik tafakkurini rivojlantirish masalasiga bag‘ishlangan. Maqolada tolerantlik  tushunchasining  turli  ta’riflari  va  uning  shaxsiy,  ijtimoiy  va  kasbiy hayotdagi  roli  ochib  berilgan.  Talabalarda  tolerantlikni  shakllantirishning  asosiy yo‘llari sifatida ta’lim dasturlariga tolerantlikni targ‘ib qiluvchi mavzularni kiritish, interaktiv dars uslublarini qo‘llash, turli madaniyatlarga hurmatni oshirishga qaratilgan tadbirlar  tashkil  etish  va  talabalar  o‘rtasida  o‘zaro  hamkorlikni  rivojlantirish  taklif etiladi.