ZAMONAVIY SHAXSNING TOLERANTLIGI VA MENTALITET XUSUSIYATLARI - Sultonov Ismoiljon Qodirjon o’g’li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  zamonaviy  shaxsning  tolerantligi  va  uning mentalitet  xususiyatlari  o‘rganiladi.  Tolerantlik  tushunchasi,  uning  zamonaviy jamiyatdagi ahamiyati va shaxsiyatning mentalitetga ta’siri tahlil qilinadi. Maqolada shaxsning tolerantlik darajasini belgilovchi omillar (madaniyat, ta’lim, ijtimoiy muhit) va  tolerantlikni  rivojlantirishning  asosiy  yo‘nalishlari  ko‘rib  chiqiladi.  Shuningdek, zamonaviy shaxsning mentaliteti va tolerantligi o‘rtasidagi bog‘liqlik tahlil qilinadi, bu esa jamiyatda barqarorlik va tinchlikni ta’minlashda muhim ahamiyatga ega.