TURIZM FAOLIYATIDA INNOVATSION MODELLARNI QO‘LLASH VA UNING SAMARADORLIGINI OSHIRISH - Rustamova Madina Vaxxobjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  turizm  sohasida  innovatsion  modellarni qo‘llashning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilingan. Turizm industriyasining global iqtisodiyotdagi o‘rni, uning rivojlanish tendensiyalari hamda raqamli texnologiyalar asosida shakllanayotgan yangi boshqaruv yondashuvlari yoritib berilgan. Shuningdek, turizm  xizmatlarini  rejalashtirish,  boshqarish  va  prognozlashda  emulyatsion  hamda innovatsion  modellarni  qo‘llash  imkoniyatlari  keng  ko‘rib  chiqilgan.  Tadqiqot natijalariga ko‘ra, innovatsion modellar turizm korxonalarining raqobatbardoshligini oshirish, resurslardan samarali foydalanish hamda turistlarga xizmat ko‘rsatish sifatini yaxshilashda muhim ahamiyat kasb etishi asoslab berilgan. Maqola turizm sohasida zamonaviy boshqaruv usullarini joriy etish bo‘yicha ilmiy va amaliy tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.