TURIZMNI BOSHQARISHDA INNOVATSIYALARNI JORIY ETISH: O‘ZBEKISTONDA MAVJUD MUAMMOLAR VA BLOCKCHAIN TEXNOLOGIYASI ASOSIDAGI YECHIMLAR - Farmonova Sevinch Ilhomjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  O‘zbekiston  turizm  sohasini  innovatsion boshqaruv  asosida  rivojlantirishning  nazariy  va  amaliy  jihatlari  kompleks  tahlil qilinadi.  Tadqiqotda  raqamli  transformatsiya  sharoitida  turizm  tizimida  mavjud muammolar,  xususan,  infratuzilmaning  yetarli  darajada  rivojlanmaganligi,  raqamli savodxonlikning pastligi hamda yagona strategik yondashuvning yo‘qligi aniqlangan. Shuningdek,  sun’iy  intellekt,  virtual  va  kengaytirilgan  reallik,  hamda  katta ma’lumotlar tahlili kabi zamonaviy texnologiyalarning turizm boshqaruvidagi o‘rni va imkoniyatlari  asoslab  berilgan.  Tadqiqot  doirasida  blokcheyn  texnologiyasi innovatsion boshqaruv mexanizmi sifatida taklif etilib, uning ma’lumotlar xavfsizligini ta’minlash, shaffoflikni oshirish va xizmatlar sifatini yaxshilashdagi ahamiyati ochib beriladi.  Olingan  natijalar  milliy  turizm  tizimini  modernizatsiya  qilish, raqobatbardoshligini  oshirish  hamda  barqaror  rivojlanishini  ta’minlashga  xizmat qiladi.