INVESTITSIYA FAOLIYATINI MOLIYALASHTIRISH MANBALARI VA USULLARI - Maxmudov Anvarjon Maxmudovich,; Abduraximov Baxodir Gayratjon o‘g‘li,; Mamayunusov Xurshidbek G’olibjon o’gli, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu tezisda investitsiya faoliyatini moliyalashtirish manbalari va usullari zamonaviy iqtisodiy sharoitda tahlil qilinadi. O'zbekiston Respublikasining «O'zbekiston  2030» strategiyasi doirasida investitsiya muhitini yaxshilash va xorijiy kapital jalb qilishning ustuvorligi ko'zda tutilgan holda, korxonalar o'z mablag'lari, qarz mablag'lari  va  aralash  moliyalashtirish  imkoniyatlari  qiyosiy  o'rganiladi. Investitsiyalarni  moliyalashtirishning  optimal  modelini  tanlash  bo'yicha  amaliy tavsiyalar taqdim etiladi.