RAQAMLASHTIRISH VA SUN’IY INTELLECT ORQALI KICHIK BIZNESNI RIVOJLANTIRISHNING USULLARI - Maxmudov Anvarjon,; Tursunaliyev Fahriddin Nizomiddin o’g’li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Anotatsiya:  Zamonaviy  raqamli  transformatsiya  davrida  kichik  biznesni rivojlantirish an'anaviy yondashuvlardan tubdan farq qiladi. Ushbu maqolada kichik va o'rta korxonalar (KKK) o'sishini ta'minlovchi eng dolzarb usullar – raqamli marketing, sun'iy  intellekt  (AI)  asosidagi  avtomatlashtirish,  elektron  tijorat  platformalari, ma'lumotlar tahlili (data analytics) va barqaror rivojlanish strategiyalari batafsil ko'rib chiqiladi.Maqolada  kichik  biznes  egalariga  moliyaviy  resurslarni  tejash,  mijozlar bazasini  kengaytirish  va  raqobatbardoshlikni  oshirishga  yordam  beradigan  amaliy vositalar va texnologiyalar taqdim etiladi. Xususan, Instagram, TikTok va Telegram kabi  ijtimoiy  tarmoqlar  orqali  kontent-marketing,  Google  va  Yandex  reklamalari, CRM-tizimlar (masalan, Bitrix24, AmoCRM), chat-botlar, dropshipping modeli, NFT va  blokcheyn  texnologiyalari  kabi  innovatsiyalar,  shuningdek,  yashil  iqtisodiyot tamoyillari asosidagi ekologik biznes-modellar muhokama qilinadi.