MAKTABGACHA TA’LIM TIZIMI RAHBARLARIDA PEDAGOGIK MAHORAT VA BOSHQARUV LIDERLIGINI RIVOJLANTIRISHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI - Matgapurova Muhayyo Otamurotovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  maktabgacha  ta’lim  tizimida  amalga oshirilayotgan  islohotlar,  innovatsion  yondashuvlar  hamda  ta’lim  samaradorligini oshirish  omillari  tahlil  etiladi.  Shuningdek,  maktabgacha  ta’lim  tashkiloti rahbarlarining  pedagogik  mahoratini  oshirish,  boshqaruv  kompetensiyalarini rivojlantirish va liderlik ko‘nikmalarini shakllantirishning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan.  Raqamli  texnologiyalar  va  zamonaviy  pedagogik  vositalarning  ushbu jarayondagi o‘rni asoslab berilgan.