MAKTABGACHA TA’LIMDA MENEDJMENT: ZAMONAVIY RAHBARNING INNOVATSION STRATEGIYALARI - A'zamova Maloxat Nadjimovna,; Sherbo'tayeva Dilafruz Abdusobirovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA:Ushbu  keng  ko‘lamli  maqola  maktabgacha  ta’lim muassasalarida  zamonaviy  rahbarning  innovatsion  boshqaruv  strategiyalarini  to‘liq yoritishga bag‘ishlangan. Maqolada transformatsion liderlik, raqamli transformatsiya, loyiha  boshqaruvi,  kollegial  qarorlar  qabul  qilish,  inklyuziv  boshqaruv,  stressga chidamlilik va emotsional intellekt kabi zamonaviy strategiyalarning nazariy asoslari va amaliy tatbiqi tahlil qilinadi. Shuningdek, innovatsiyalarni joriy etishdagi to‘siqlar, ularni yengish mexanizmlari, xalqaro tajriba va O‘zbekistondagi amaliyot yoritilgan. Maqola maktabgacha ta’lim rahbarlari, metodistlar, ta’lim menejment mutaxassislari va ilmiy tadqiqotchilar uchun mo‘ljallangan.