PODCAST TINGLASH ORQALI OʻSMIRLAR VA OʻRTA YOSHLI OʻRGANUVCHILARDA INGLIZ TILI LISTENING KOʻNIKMALARINI RIVOJLANTIRISH: QIYOSIY TADQIQOT - Bibizar Jumanova Abror qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnоtаtsiуа.    Maqola  "Podcast  tinglash"  orqali  o'smirlar  va  o'rta  yoshli o'rganuvchilarda  ingliz  tili  listening  ko'nikmalarini  rivojlantirishni  o'rganadi. Podcastlar, zamonaviy ta'lim metodlaridan biri sifatida, o'quvchilarga turli mavzularda qiziqarli va interaktiv materiallar taqdim etadi. Ushbu tadqiqotda, podcastlarning ingliz tilini  o'rganish  jarayonidagi  ahamiyati,  ularning  o'ziga  xos  afzalliklari  va  tinglash ko'nikmalarini  rivojlantirishdagi  roli  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  o'quvchilarning tinglash ko'nikmalarini oshirish uchun eng samarali strategiyalar va metodlar taklif etiladi. Tadqiqot natijalari, o'quvchilarga ingliz tilini o'rganishda podcastlardan qanday foydalanish mumkinligini ko'rsatib beradi.