TABIAT MUZEYI GEOLOGIYA FONDLARINING XALQARO ILMIY HAMKORLIKDAGI O’RNI - Shukurova Munisa Sadriddin qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu  maqolada  tabiat  muzeylari  geologiya  fondlarining  ilmiy-tadqiqot jarayonlaridagi  ahamiyati,  ularning  xalqaro  ilmiy  hamkorlikda  tutgan  o‘rni  va geologiya  sohasida  qo‘shma  tadqiqotlarni  rivojlantirishdagi  roli  tahlil  qilinadi. Shuningdek,  fondlarning  raqamlashtirilishi,  global  ilmiy  axborot  almashinuvi  va barqaror rivojlanish strategiyalariga qo‘shgan hissasi yoritilgan.