BOLALARDA EKRAN QARAMLIGINING RIVOJLANISHGA SALBIY TA'SIRI VA UNI KAMAYTIRISH BO‘YICHA TAVSIYALAR - Najmitdinova Dilnoza Rafikovna,; Xalimjanov Abduqunduz Rahimjon o’g’li, (TADQIQOTLAR, 2025)
aliqulovnurmukhammad@gmail.com    Annotatsiya: Bolalarda ekran qaramligining rivojlanishga salbiy ta'siri va uni kamaytirish  uchun  ko’p  usullar  tajribadan  o’tkazildi.  O‘zbekiston  Respublikasi Prezidentining 2018 yil 30 sentyabrdagi “Maktabgacha ta’lim tizimini boshqarishni takomillashtirish  chora-tadbirlari  to‘g‘risida”gi  PQ-3955-son  qaroriga  muvofiq maktabgacha  yoshdagi  bolalarni  pedagogik  psixologik  nuqtai  nazardan  qo‘llab quvvatlash,  ularni  maktab  ta’limiga  ruxan  tayyorlash  maqsadida  alohida  e’tibor qaratilmoqda.  Bu  muammo  bolalarga  salbiy  ta'sir  qilib  ularning  jismoniy, ruhiy  va ijtimoiy rivojiga pasayishi uchun ekran qaramligi omili hisoblanadi.