RAFZA RAQSI – BIRLASHGAN ARAB AMIRLIKLARINING MADANIY SHAXSIYATINI IFODALOVCHI NOMODDIY MEROS - Sobirjonov Boburjon,; Madiyor Turdiyev, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  Birlashgan  Arab  Amirliklarining  muhim nomoddiy  madaniy  meros  ob’ektlaridan  biri  bo‘lgan  Rafza  raqsi  tahlil  qilinadi. Raqsning  tarixiy  ildizlari,  uning  madaniy  ahamiyati,  ijtimoiy  funksiyalari  va zamonaviy  jamiyatdagi  roli  yoritiladi.  Shuningdek,  Rafza  raqsining  bayramlar, tantanali marosimlar va fuqarolik birdamligini mustahkamlashdagi o‘rni ilmiy asosda o‘rganiladi.  Maqolada  og‘zaki  tarixiy  manbalar,  milliy  meros  tashkilotlarining ma’lumotlari va madaniyatshunoslar fikrlariga tayanilgan holda tahliliy yondashuv qo‘llaniladi. Ushbu tadqiqot Rafza raqsining BAAning milliy identiteti va ijtimoiy birlikdagi tutgan o‘rnini ko‘rsatadi.