O’SMIRLAR PSIXIKASI VA ULARNI XULQ ATVORLARINING O’ZIGA XOS PSIXOLOGIK XUSUSIYATLAR - Bahodirova Shahnoza Rustam qizi,; Talipova Feruza Tayirovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Bu maqolada o’smirlar psixikasi va ularni xulq atvorlarini o’ziga xos  psixologik  xususiyatlari  to’g’risida  keltirilgan.  O’smirlarning  yetakchi  faoliyati ular xulqidagi va hissiy o’zgarishlarini sabab va oqibatlarini keltirib o’tilgan. O’smirlik davrida insin hayotida ijtimoiy, psixologi va fizologik o’zgarishlar bo’lib ma’lum bir psixika  shakllanadi.  Ularning  xatti  harakatlarida  psixologik  o’zgarishlarni  ochiqlab o’tilgan.