INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDA BADIYIY MATNDA ASSIMILYATSIYA VA SIMMETRIYA HODISALARINING LINGVOKULTUROLOGIK XUSUSIYATLARI - AZIMOVA ZILOLA ISMOIL QIZI, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  ingliz  va  o‘zbek  tillarida  badiiy  matnlarda  uchraydigan assimilyatsiya  va  simmetriya  hodisalari  lingvokulturologik  nuqtayi  nazardan  tahlil qilingan.  Assimilyatsiya  fonetik  jarayon  sifatida,  simmetriya  esa  badiiy-estetik kategoriya  sifatida  tushuntiraladi.  Shuningdek,  ularning  milliy  madaniyat,  estetik qadriyat va nutq madaniyati bilan o‘zaro bog‘liqligi bayon etilladi.