TEXNIK MATNLARNI TARJIMA QILISHDA TERMINOLOGIK MOSLIK MUAMMOLARI - Turg'unboyeva Feruza Shuxrat qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Maqolada  texnik  matnlarni  tarjima  qilish  jarayonida  yuzaga keladigan terminologik moslik muammolari va ularni hal qilish usullari tahlil qilinadi. Texnik matnlar ilmiy-texnik axborotni aniq, ravshan va bir ma’noda ifodalashni talab qiladi.  Shu  sababli  ularning  tarjimasida  terminlarning  to‘g‘ri  qo‘llanishi,  semantik aniqlikni saqlash va universal ekvivalentlikni ta’minlash masalalari muhim ahamiyat kasb etadi.