PEDAGOGLARDA OʻZINI BOSHQARISH KOʻNIKMALARINI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK USULLARI - Masharipova Shohida Roʻzmetbayevna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Oʻqituvchi  yoshlarga  ta’lim-tarbiya  beruvchi  insondir. Oʻqituvchida oʻqituvchilik kasbiga xos layoqat, qobiliyat boʻlmogʻi darkor. Avvalo u bolalarni sevishi, ijodkor, ishbilarmon boʻlishi, ma’naviy barkamol boʻlishi, dunyoviy bilimlarni mukammal egallagan boʻlishi lozim.