OQSILLAR VA ULARNING BIOLOGIK FUNKSIYALARI - Boltayeva Nigora,; Yusupova Sevinch, (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya:  Mazkur  maqolada  oqsillarning  tarkibi,  tuzilishi  va  biologik funktsiyalari  haqida  to‘liq  va  tushunarli  ma’lumot  berilgan.  Oqsillar aminokislotalardan tashkil topgan murakkab organik birikmalar bo‘lib, hujayra ichida va  organizmda  turli  jarayonlarni  boshqaradi.  Ular  ferment,  struktural,  himoya, transport, signal berish, energiya manbai va hujayra harakati kabi asosiy vazifalarni bajaradi.  Bu  maqola  oqsillarning  hayot  uchun  muhimligini  yoritib,  ularni o‘rganishning biologiya va tibbiyot sohalaridagi ahamiyatini ta’kidlaydi.