AYOLLAR BANDLIGI: ZAMONAVIY TENDENSIYALAR VA IMKONIYATLAR - Xalmatjanov Farxod Maxamatjanovich,; Adhamboyev Tohirjon Mirjalol O’g’li, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqola  ayollar  bandligining  zamonaviy  mehnat bozoridagi  o‘rni,  global  va  mahalliy  miqyosdagi  tendensiyalari,  gender  tengligi  va iqtisodiy  faollik  darajasi  bilan  bog‘liq  masalalarni  tahlil  qiladi.  Unda  O‘zbekiston sharoitida ayollarni ish bilan ta’minlash, ularning kasbiy malakasini oshirish, raqamli ish imkoniyatlaridan foydalanish hamda davlat tomonidan ko‘rsatilayotgan qo‘llab-quvvatlash  mexanizmlari  yoritilgan.  Xalqaro  va  milliy  statistik  ma’lumotlarga tayangan holda ayollar bandligi bilan bog‘liq kuchli va zaif tomonlar aniqlanadi hamda istiqbolli takliflar ishlab chiqiladi.