INSON KAPITALI VA UNING MEHNAT BOZORIGA TA’SIRI - Xalmatjanov Farxod Maxamatjanovich,; Adhamboyev Tohirjon Mirjalol O’g’li, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Inson  kapitali  va  uning  mehnat  bozoriga  ta’siri  mavzusi zamonaviy iqtisodiyot va jamiyat taraqqiyotida juda muhim ahamiyatga ega bo‘lib, bu sohada  chuqur  tahlil  va  keng  qamrovli  yondashuv  talab  etiladi.  Inson  kapitali tushunchasi iqtisodiy nazariyada insonlarning bilimlari, malakalari, sog‘ligi, tajribasi va boshqa psixofizik xususiyatlarini o‘z ichiga oladi. Ushbu omillar insonning ishlab chiqarish qobiliyatini oshiradi, shuningdek, iqtisodiy jarayonlarda faol ishtirok etish imkonini beradi. Inson kapitali nafaqat shaxsning o‘z manfaatlariga xizmat qiladi, balki butun jamiyatning iqtisodiy va ijtimoiy farovonligini ta’minlashda ham muhim o‘rin tutadi.