SIFILIS: TA’RIFI, YUQISH MEXANIZMI VA PROFILAKTIKASI - Mirzoyeva Mehriniso Rizoyevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada sifilis kasalligining kelib chiqish sabablari, etiologiyasi, yuqish mexanizmi, klinik kechishi, diagnostikasi, davolash usullari va profilaktika choralariga oid ma’lumotlar keltirilgan. Sifilis Treponema pallidum deb nomlanuvchi bakteriya tomonidan chaqiriladigan surunkali yuqumli kasallik bo‘lib, asosan jinsiy aloqa orqali yuqadi.  Maqolada  kasallikning  tarqalish  omillari  va  uni  oldini  olishning  samarali yo‘llari tahlil qilingan.