VIRUSLI GEPATIT B: TA’RIFI, YUQISH MEXANIZMI VA PROFILAKTIKASI - Mirzoyeva Mehriniso Rizoyevna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  virusli  gepatit  B  kasalligining  asosiy  sabablari,  yuqish mexanizmlari,  belgilari,  davolash  va  profilaktika  choralari  haqida  ma’lumotlar keltirilgan.  Gepatit  B  —  jigarni  zararlovchi,  viruslar  orqali  yuqadigan  infeksion kasallik bo‘lib, butun dunyoda sog‘liqni saqlash tizimida muhim muammo hisoblanadi. Maqola  o‘quvchi  uchun  soddaroq  tilda  yozilgan  bo‘lib,  unda  kasallikdan  qanday himoyalanish  mumkinligi,  vaksinaning  ahamiyati  va  gigiyena  qoidalariga  rioya qilishning roli yoritilgan.