LEGIONELLEZ: TA’RIFI, YUQISH MEXANIZMI VA PROFILAKTIKASI - Mirzoyeva Mehriniso Rizoyevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada legionellez kasalligining kelib chiqish sabablari, patogenezi, yuqish  mexanizmi,  kasallikning  klinik  belgilari,  tashxislash  usullari,  davolash  va profilaktika  choralariga  oid  ma’lumotlar  keltirilgan.  Legionella  bakteriyasi  suv tizimlarida  ko‘payib,  inson  organizmiga  nafas  yo‘llari  orqali  kiradi.  Maqolada, kasallikning  tarqalish  omillari,  xavf  guruhidagi  shaxslar  va  uni  oldini  olishning samarali usullari tahlil qilingan.