EKOLOGIK HUQUQLAR: FUQAROLARNING ATROF-MUHITNI MUHOFAZA QILISHDAGI ROLI - Farhodova Oynura Oybek qizi,; Djurayev G’olib Abdurasulovich, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola ekologik huquqlarning tushunchasi va ahamiyati, shuningdek, fuqarolarning atrof-muhitni muhofaza qilishdagi roli haqida muhokama qiladi. Maqolada ekologik huquqlarning konstitutsiyaviy va xalqaro huquqiy asoslari, shuningdek,  ularning  turlari  (toza  havoga,  suvga,  tabiiy  resurslarga  bo'lgan  huquq, atrof-muhitni  muhofaza  qilishga  ishtirok  etish  huquqi,  ma'lumot  olish  huquqi  va boshqalar) ko'rib chiqiladi. Shuningdek, maqolada fuqarolarning ekologik huquqlarini amalga  oshirishda  qanday  imkoniyatlari  va  vazifalari  borligi,  shuningdek,  atrof-muhitni muhofaza qilishda fuqarolarning faol ishtirok etishiga oid misollar keltiriladi.