FALSAFA FANLARNING JAMIYATI HAYOTI VA YOSHLAR TARBIYASIDAGI O’RNI - Farhodova Oynura Oybek qizi,; Djurayev G’olib Abdurasulovich, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annatatsiya:Ushbu maqola falsafaning jamiyat hayoti va yoshlar tarbiyasidagi muhim rolini o'rganadi. Uning asosiy maqsadi falsafa fanining insoniyatning asosiy savollari, hayot ma'nosi, axloq, adolat, bilim va haqiqat kabi tushunchalarni chuqur tahlil  qilish  orqali  jamiyatning  rivojlanishiga  va  yoshlarni  barkamol  shaxs  sifatida shakllantirishga qanday hissa qo'shishini ko'rsatishdir. Falsafaning jamiyat va yoshlar tarbiyasiga ta'sirini ko'rsatuvchi amaliy misol va xulosalar keltiriladi. Uning maqsadi o'quvchilarni falsafaning ahamiyati va jamiyat hayotidagi roli haqida xabardor qilish, yoshlarni  barkamol  shaxs  sifatida  shakllantirishda  falsafaning  o'rni  to'g'risida  fikr yuritishga undashdir.