“INKLYUZIV TA’LIMNING PEDAGOGIK VA TASHKILIY SHARTLARI” - Ibragimova Durdona Dilmurod qizi; Azimova Dilnoza Sherzodvna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  inklyuziv  ta’limning  pedagogik  va  tashkiliy shartlari,  uning  mamlakatimiz  ta’lim  tizimidagi  o‘rni  hamda  rivojlanish  istiqbollari yoritilgan.  O‘zbekiston  Respublikasida  qabul  qilingan  “2020–2025-yillarda  xalq ta’limi  tizimida  inklyuziv  ta’limni  rivojlantirish  konsepsiyasi”  asosida  barcha bolalarga,  shu  jumladan,  imkoniyati  cheklangan  o‘quvchilarga  sifatli  ta’lim  olish uchun  teng  imkoniyatlar  yaratishning  huquqiy  va  tashkiliy  asoslari  tahlil  qilinadi. Maqolada  inklyuziv  ta’limni  amalga  oshirishda  pedagogik  yondashuv,  psixologik-pedagogik  xizmatlar,  moddiy-texnik  baza  va  jamiyatda  inklyuzivlik  madaniyatini shakllantirishning ahamiyati ochib berilgan. Shuningdek, kuzatuvlar asosida inklyuziv ta’lim jarayonidagi muammolar va ularni bartaraf etish bo‘yicha takliflar keltirilgan.