“BOLA SHAXSINI RIVOJLANTIRISHNING PSIXOLOGIK-PEDAGOGIK ASOSLARI” - Ibragimova Durdona Dilmurod qizi; Azimova Dilnoza Sherzodvna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada bola  shaxsini  rivojlantirishning psixologik  va pedagogik  asoslari  yoritilgan.  Shaxsning  shakllanish  jarayoni  biologik,  psixologik hamda  ijtimoiy  omillar  o‘zaro  ta’sirida  kechishi  ta’kidlanadi.  Tadqiqotda  Piaget, Vygotskiy,  Erikson,  Bronfenbrenner  va  Bowlby  kabi  olimlarning  asosiy  nazariy yondashuvlari  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  pedagogik  texnologiyalarning  turlari, ularning afzalliklari hamda bola shaxsini o‘rganishda kuzatish, eksperiment va anketa metodlarining  ahamiyati  ko‘rsatib  beriladi.  Maqola  bola shaxsining  har  tomonlama rivojlanishida oila, ta’lim muassasasi va ijtimoiy muhitning o‘zaro aloqasiga e’tibor qaratadi.