“SOG‘LOM AVLOD SARI: BOLALARDA RIVOJLANISH NUQSONLARINI ERTA TASHXISLASH VA SAMARALI ABILITATSIYA YO‘LLARI” - Ibragimova Durdona Dilmurod qizi; Azimova Dilnoza Sherzodvna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  bolalarda  rivojlanish  nuqsonlarini  erta tashxislash va samarali abilitatsiya yo‘llarining ilmiy-nazariy hamda amaliy asoslari yoritilgan.  Erta  tashxisning  ahamiyati,  abilitatsiya  va  reabilitatsiya  jarayonlarining farqli jihatlari, logoped va defektologlarning o‘rni tahlil qilingan. Shuningdek, ota-onalarning  hamkorligi,  psixologik  qo‘llab-quvvatlash  va  maxsus  pedagogik metodlarning  samaradorligi  haqida  fikr  yuritilgan.  O‘zbekistonda  inklyuziv  ta’lim tizimining  joriy  etilishi,  maxsus  markaz  va  logopedik  punktlar  faoliyati  orqali bolalarda rivojlanish nuqsonlarini bartaraf etishning dolzarb jihatlari ochib berilgan.