“MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA SENSOR-MOTOR RIVOJLANISH VA UNING PSIXIK JARAYONLARGA TA’SIRI” - Ibragimova Durdona Dilmurod qizi,; Azimova Dilnoza Sherzodvna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda sensor-motor rivojlanishning  o‘ziga  xos  xususiyatlari  hamda  uning  psixik  jarayonlarga  ta’siri yoritilgan. Bolaning idrok, diqqat, xotira, tafakkur kabi bilish jarayonlari rivojlanishida nutqning,  o‘yin  faoliyatining  va  ijtimoiy  tajribaning  ahamiyati  tahlil  qilingan. Shuningdek,  maktab  ta’limiga  psixologik  tayyorgarlik  jarayonida  individual yondashuvning  muhimligi,  bolalarning  bilish  va  hissiy-irodaviy  imkoniyatlarini rivojlantirish zarurligi asoslab berilgan.