“RIVOJLANISHNING ILK POG‘ONASI: MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALAR KAMOLOTI” - Ibragimova Durdona Dilmurod qizi; Azimova Dilnoza Sherzodvna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatasiya:  Mazkur  maqolada  bolalar  psixologiyasi  va  jismoniy  tarbiya nazariyasining  asosiy  jihatlari  tahlil  qilinadi.  Unda  bolaning  ilk  yoshidan  boshlab shakllanadigan shaxsiy xususiyatlar, qobiliyatlar, taqlidchanlik hamda kattalar bilan bo‘ladigan munosabatlarning rivojlanishga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, eksperiment metodlaridan foydalanishning o‘ziga xos xususiyatlari, pedagogik va tarkib toptiruvchi eksperimentlarning  farqlari  hamda  ularning  ta’lim-tarbiyada  tutgan  o‘rni  ko‘rsatib berilgan.  Maqolada  jismoniy  tarbiya  nazariyasining  bolaning  psixofiziologik xususiyatlari,  harakat  faoliyatlari  va  ta’lim-tarbiyaviy  kompleks  bilan  bog‘liqligi haqida  fikr  yuritiladi.  Maktabgacha  yoshdagi  bolalar  tarbiyasida  jismoniy,  aqliy, axloqiy, estetik va mehnat tarbiyasining uzviy bog‘liqligi ilmiy asosda tahlil qilinadi.