RIM IMPERIYASI - Mullajonova Marjona Habibullojon qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Maqolada Rim imperiyasining shakllanishi, siyosiy tizimi, iqtisodiy hayoti va madaniy  merosi  haqida  so‘z  yuritiladi.  Unda  imperiyaning  Rim  respublikasidan imperiya tuzumiga o‘tishi, Oktavian Avgust davridagi islohotlar, davlat boshqaruvi, Rim huquqining yaratilishi hamda madaniyat va me’morchilikdagi yutuqlar yoritilgan. Rim imperiyasi insoniyat sivilizatsiyasiga chuqur ta’sir ko‘rsatgan bo‘lib, uning merosi hozirgi Yevropa davlatlarining siyosiy va huquqiy tizimlarida ham aks etadi.