TAJRIBAVIY SUT BEZI SARATONINING O‘PKAGA METASTAZLANISHI VA BIOKORREKSIYADAN SO‘NG MORFOLOGIYASINING QIYOSIY TAVSIFI - Hasanov Komiljon Sunnatillayevich, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Metastaz  –  xavfli  jarayonlar  rivojlanishning  yakuniy  bosqichi bo’lib; nazariy jihatdan, har qanday o'lchamdagi o'simta metastatik salohiyatga ega. Saratonning biologik tabiati va uy egasining xususiyatlari, hatto radikal davolashdan keyin  ham  kasallikning  keyingi  rivojlanish  imkoniyatini  aniqlaydi.  Bir  nechta mualliflarning  fikriga  ko'ra,  barcha  o'pka  va  plevra  o'smalarining  12-30% metastatikdir. Ushbu sharh eksperimental sut bezi saratonining o'pka metastazlari bilan qiyosiy morfologiyasiga qaratilgan.