DISLALIYAGA EGA BOLALARDA MARKAZIY ESHITISH JARAYONLARINI QAYTA ISHLASH BUZILISHLARINING O‘RGANILISHI - Mahkamova Iroda Suhbatulla qizi; Utbasarova Umida.M (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Maqolada  dislaliyaga  ega  bolalarda  markaziy  eshitish jarayonlarini  qayta  ishlashdagi  buzilishlar  o‘rganilgan.  Tadqiqot  P300  potensiallari orqali  eshitishdagi  kognitiv  faoliyatni  baholashga  qaratilgan.  Natijalar  dislaliyali bolalarda  markaziy  eshitish  jarayonlari  sekin  kechishini  va  bu  logopedik  terapiya samaradorligiga ta’sir ko‘rsatishini ko‘rsatdi.