BIOLOGIYA DARSLARIDA AXBOROT OLISH KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISH PEDAGOGIK MUAMMO SIFATIDA - Turayeva Ma’rifat Kamiljon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  biologiya  darslarida  o‘quvchilarning  axborot olish  kompetentligini  shakllantirish  masalasi  pedagogik  muammo  sifatida  ko‘rib chiqiladi. Bugungi ta’lim jarayonida o‘quvchilarning mustaqil axborot izlash, tahlil qilish, saralash va amaliyotda qo‘llay olish ko‘nikmalarini rivojlantirish eng dolzarb vazifalardan biridir. Biologiya fani esa aynan hayotiy jarayonlar bilan bevosita bog‘liq bo‘lgani  sababli,  bu  fan  orqali  o‘quvchilarda  zamonaviy  axborot  madaniyatini shakllantirishga alohida e’tibor qaratish zarur. Maqolada mavjud muammolar, ularni bartaraf etish yo‘llari hamda samarali metodik yondashuvlar tahlil qilinadi.