DIALEKT VA SHEVALARNING ADABIY TILGA TA’SIRI - Dostova Charos Zokirovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  dialekt  va  shevalarning  adabiy  til  rivojiga ko‘rsatadigan ta’siri tahlil qilinadi. Unda hududiy nutq shakllarining leksik, fonetik va grammatik  xususiyatlari  ko‘rib  chiqilib,  ularning  adabiy  tilni  boyitishdagi  o‘rni yoritiladi. Shuningdek, dialekt va shevalarning adabiy til me’yorlariga ta’siri, ularning ijobiy  va  salbiy  jihatlari  ilmiy  asosda  izohlanadi.  Tadqiqot  natijasida  milliy  til taraqqiyotida dialektlarning muhim manba ekanligi asoslab beriladi.