JAMIYAT ORASIDA MADANIYATLI NUTQINI TARG'IB QILISH - Abdusalimova Bahora Nozimjon qizi,; Shodmonova Javhar A'zamjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Anotatsiya:    maqolada  jamiyatda  madaniyatli  nutqni  shakllantirish  va rivojlantirishning  nazariy  asoslari  keng  yoritiladi.  Nutq  madaniyatining  lingvistik, psixologik va ijtimoiy jihatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy kommunikatsiya sharoitida nutq madaniyatining o‘zgarish tendensiyalari, uning jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni va uni targ‘ib qilishning samarali yo‘nalishlari ilmiy asosda bayon etiladi.