O‘ZBEKISTON IQTISODIYOTINI RIVOJLANTIRISHDA SUN’IY INTELLEKT TEXNOLOGIYALARINI JORIY ETISH ISTIQBOLLARI - Maxmudov Anvarjon Maxmudovich,; Abduhalilov Muhammadali, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  O‘zbekistonda  sun’iy  intellekt  (SI) texnologiyalarining  shakllanishi,  rivojlanish  tendensiyalari  va  ularning  iqtisodiyot tarmoqlariga  ta’siri  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot  doirasida  SI  texnologiyalarining  ishlab chiqarish  unumdorligini  oshirishdagi  o‘rni,  boshqaruv  qarorlarini  qabul  qilishdagi ahamiyati va xizmatlar ko‘rsatish sifatini yangi bosqichga olib chiqishdagi roli yoritib berilgan. Shuningdek, mamlakatda SI ekotizimini rivojlantirishga ta’sir etuvchi asosiy omillar,  davlat  siyosati  va  raqamli  infratuzilmani  modernizatsiya  qilish  masalalari ko‘rib  chiqiladi.  Maqolada  kiberxavfsizlik,  axloqiy  normalar  va  kadrlar  tayyorlash bilan bog‘liq muammolar tahlil etilib, SI tizimini samarali tatbiq etish bo‘yicha amaliy takliflar ishlab chiqilgan.