JAMIYATDA GENDER TENGLIK MUAMMOLARI VA AYOLLARGA NISBATAN ZO‘RAVONLIKNING OLDINI OLISHNING PSIXOLOGIK MASALALARI - Masharipova Dilshoda Mirzaboyevna,; Onnayeva Inoyat Yoqubbayevna,; Ro'zmetova Intizor Rajabovna,; Razzoqova Iroda Jumanazarovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  jamiyatda  gender  tenglik  muammolari,  ayollarga  nisbatan zo‘ravonlikning kelib chiqish sabablari hamda ularning psixologik oqibatlari yoritiladi. Shuningdek,  zo‘ravonlikning  oldini  olishda  ijtimoiy  muhit,  oilaviy  tarbiya,  ta’lim tizimi va psixologik xizmatlarning o‘rni tahlil qilinadi. Gender tenglikni ta’minlash va ayollarning huquqiy hamda psixologik himoyasini kuchaytirish bo‘yicha zamonaviy yondashuvlar ham ko‘rib chiqiladi.