ASRLAR OSHA SOʻZLAGAN TARIX - TEMUR QOʻRGʻONI - Alisher Mamajonov,; Beknazar Kudaynazarov, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  Qirgʻiziston  Respublikasi  Jalolobod  viloyati Bozorqoʻrgʻon tumani hududida joylashgan va xalq orasida “Amir Temur qoʻrgʻoni” nomi bilan mashhur boʻlgan tarixiy hududning geografik joylashuvi, kelib chiqishi va tarixiy ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, ushbu hududning Markaziy Osiyodagi harbiy-strategik  oʻrni,  savdo  yoʻllari  bilan  bogʻliqligi  hamda  zamonaviy  turizmni rivojlantirishdagi imkoniyatlari ilmiy jihatdan yoritilgan.