ЎҚУВЧИЛАРНИНГ ИНДИВИДУАЛ ПСИХОЛОГИК ХУСУСИЯТЛАРИНИНГ ТАЪЛИМ ЖАРАЁНИДАГИ АҲАМИЯТИ - Акрамова Шаҳзодахон Абдунаби қизи, (TADQIQOTLAR, 2026)
Аннотация Замонавий  таълим  тизимида  ҳар  бир  ўқувчининг  ички имкониятларини  юзага  чиқариш  долзарб  масала  ҳисобланади.  Ўқувчиларнинг индивидуал  хусусиятлари  уларнинг  темпераменти,  характери  ва  қобилиятида яққол  намоён  бўлади.  Ушбу  мақолада  ўқувчи  шахсининг  психологик қирраларини  ўрганишнинг  илмий-назарий  асослари  таҳлил  қилинади.  Таълим жараёнида  боланинг  когнитив  услублари  ва  маълумотни  қабул  қилиш имкониятларини  ҳисобга  олиш  зарурлиги  кўрсатиб  ўтилган.  Индивидуал ёндашув  ўқувчилардаги  ўқишга  бўлган  ички  мотивацияни  ва  ижтимоий фаолликни  оширишга  хизмат  қилади.  Педагог  ва  психологларнинг  тизимли ҳамкорлиги боланинг руҳий ривожланишидаги тўсиқларни ўз вақтида бартараф этади.  Мақолада  ўқувчиларнинг  темперамент  турларига  қараб  ўқитиш методларини танлаш бўйича амалий тавсиялар берилган. Шахсга йўналтирилган таълим орқали ҳар бир болада муваффақият ҳиссини шакллантириш ва баркамол авлодни вояга етказиш мумкин.