SIRT TARANGLIK KUCHI - Mamatova Go’zaloy Jo‘ramirzayevna; Davlatova Ruxshona Ibrohimjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA:  Ushbu  maqolada  sirt  taranglik  kuchining  fizik  mohiyati, uning kelib chiqish sabablari va amaliy ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, sirt taranglik hodisasi kundalik hayot, biologik tizimlar va texnikadagi namoyon bo‘lishi misollar asosida  tushuntirilgan.  Maqolada  formulalar  va  ularni  hisoblash  usullari  ham keltirilgan.