BANK VA KREDIT MUASSASALARINI RIVOJLANTIRISHDA MAHALLIY INVESTITSIYALARDAN SAMARALI FOYDALANISH - Maxmudov Anvarjon,; Abduraximov Abdulloh Qodirjon oʻgʻli, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.Ushbu  maqolada  O'zbekiston  bank  va  kredit  muassasalarini rivojlantirishda mahalliy investitsiyalardan samarali foydalanish masalalari tahlil qilib  chiqdim..  Markaziy  bank  2025-yilgi  statistik  ma'lumotlari  asosida  bank tizimining joriy holati baholangan, mahalliy investitsiyalarni jalb etishning asosiy yo'nalishlari hamda amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan ekan. Maqolada esa bank aktivlari,  kredit  portfeli va  depozit bazasining  o'sish sur'atlari ko'rib  chiqib  ayta olamanki, mahalliy sarmoyalarning bank kapitalizatsiyasiga ta'siri keng qamrovli, ta’sirli deya olaman.