QISHLOQ JOYLARIDA TELETIBIB PLATFORMALARINING SOG'LIQNI SAQLASHGA TA'SIRI - Maxsudov Valijon Gafurjonovich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Izoh  (Xulosa):  Teletibbiyot  platformalari  sog'liqni  saqlash  xizmatlarini yaxshilashda, ayniqsa, tibbiy xizmatlardan foydalanish imkoniyati cheklangan qishloq joylarda transformatsion yechim sifatida paydo bo'ldi. Ushbu tadqiqot teletibbiyotning qishloq jamoalarida sog'liqni saqlash xizmatlaridan foydalanish imkoniyati, sifati va samaradorligiga  ta'sirini  o'rganadi.  Unda  raqamli  sog'liqni  saqlash  texnologiyalari masofaviy konsultatsiyalar, diagnostika, monitoring va davolashni qanday ta'minlashi, shu bilan geografik to'siqlar va sog'liqni saqlash sohasidagi tafovutlarni kamaytirishi ta'kidlangan.  Maqolada  shuningdek,  raqamli  savodxonlik,  internetga  ulanish, ma'lumotlar  xavfsizligi  va  teletibbiyot  tizimlarini  joriy  etishga  ta'sir  qiluvchi infratuzilma  cheklovlari  kabi  muammolar  ham  ko'rib  chiqiladi.  Tadqiqot  natijalari shuni ko'rsatadiki, teletibbiyot bemorlarning natijalarini sezilarli darajada yaxshilaydi, sayohat  xarajatlari  va  kutish  vaqtini  kamaytiradi  va  sog'liqni  saqlash  sohasi mutaxassislarini  o'z  vaqtida  aralashuvlarni  amalga  oshirishda  qo'llab-quvvatlaydi. Biroq,  barqaror  integratsiya  bemorlar  va  sog'liqni  saqlash  xodimlari  uchun  siyosiy qo'llab-quvvatlash,  texnologik  investitsiyalar  va  o'quv  dasturlarini  talab  qiladi. Umuman olganda, teletibbiyot qishloq sog'liqni saqlash tizimlarini mustahkamlash va sog'liqni  saqlash  xizmatlaridan  foydalanishda  tenglikni  oshirishning  istiqbolli yondashuvini ifodalaydi.