MAKTABGACHA TA’LIMDA ART TERAPIYA MASHG‘ULOTLARINI O‘TKAZISH - Toshmirzayeva Gulsanam Ulug'bek qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Maktabgacha  ta’lim  tashkilotlari  bolalarning  har  tomonlama rivojlanishida,  jumladan,  ularning  ruhiy  salomatligini  tiklash  va  mustahkamlash, ijtimoiy-psixologik  muammolarni  bartaraf  etishda  muhim  ijtimoiy  institutlardan biridir.  Shu  sababli  bolalarning  his-tuyg‘ulari,  fikrlash  salohiyati  va  o‘zini  anglash imkoniyatlarini  maksimal  darajada  ochib  berishda  zamonaviy  pedagogik  hamda psixologik yondashuvlarga ehtiyoj ortmoqda. Shu jumladan, art terapiya, ya’ni san’at orqali davolash va rivojlantirish metodlari ham maktabgacha yoshdagi bolalar bilan ishlashda tobora keng qo‘llanilmoqda.