BANK TIZIMIDA SUN’IY INTELLEKT TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGI - Muqimova Manzura Komil qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  bank  tizimida  sun’iy  intellekt  texnologiyalaridan foydalanishning samaradorligi, raqamli transformatsiya jarayonida bank xizmatlarini rivojlantirish, risklarni boshqarish hamda mijozlarga xizmat ko‘rsatish sifatini oshirish masalalari  ilmiy  jihatdan  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot  natijalari  sun’iy  intellekt texnologiyalarini bank tizimiga joriy etish operatsion samaradorlikni oshirish, kredit risklarini  kamaytirish  va  moliyaviy  xizmatlarni  optimallashtirishga  xizmat  qilishini ko‘rsatdi.