MAKTABGACHA TA'LIM TASHKILOTLARIDA INKLYUZIV TALIMNI RIVOJLANTIRISH BOSQICHLARI VA UNING AHAMIYATI - Komolxoʻjaeva Sevara Shuhratovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  maktabgacha  ta’lim  tashkilotlarida  inklyuziv  ta’limni  joriy etishning nazariy va amaliy asoslari tadqiq etiladi. Inklyuziv ta’limni rivojlantirishning asosiy  bosqichlari  —  normativ-huquqiy  bazani  shakllantirishdan  boshlab,  pedagog kadrlarning tayyorgarligini oshirish va moslashuvchan o‘quv muhitini yaratishgacha bo‘lgan jarayonlar tahlil qilinadi. Shuningdek, alohida ta’lim ehtiyojlariga ega bo‘lgan bolalarning  ijtimoiylashuvida  inklyuziv  yondashuvning  ahamiyati  va  jamiyatdagi integratsiya jarayonlariga ta’siri yoritib berilgan.